fbpx

Urkraft tipsar

Här hittar ni olika tips om saker och ting som går läsa om eller uppleva på nätet. Här samlar vi allt från virtuella studiebesök till intressanta föreläsningar och även lokala evenemang.

Titta gärna in här då och då – vi uppdaterar och lägger in nya tips när vi upptäcker nya intressanta saker på webben! 🙂

Filtrera innehållet med hjälp av knapparna nedan…

 • Visa alla
 • Dokumentärer
 • Film
 • Föreläsningar
 • Föreställningar
 • Hälsa
 • Hälsa
 • Nyhet
 • Podcast
 • Urkraft tipsar
 • Utställningar

Mod – Kost för att orka – två nya poddavsnitt ute nu!

Ullis, Linn och Carro fortsätter att fylla på med avsnitt i vår populära podd Om liv och arbetsliv.

Gör dig själv lite glad med rörelse!

I väntan på att vi får ut det nya schemat kommer här ett tips på att skapa nya vanor, ex. att röra på sig. Gör det 5 minuter varje dag så till slut blir det som en vana, som att borsta tänderna morgon och kväll, testa! Skapa en ny vana gör något 5 minuter varje dag! Här kommer ett tips […]

Två nya poddavsnitt – om oro plus om musik och hälsa

Nu har Katrin, Linn och Niklas varit kreativa i vår poddstudio och spelat in två nya avsnitt. Klicka dig vidare och lyssna på vår hemsida eller via Spotify, Apple Podcaster, Google eller Stitcher. Avsnitt 3 – Musik och hälsa Niklas och Linn samtalar om hur musik kan påverka vår hälsa. Niklas berättar om vad forskningen tror sig veta om detta […]

Skellefteå museum

På museets sida kan du kolla in både digitalt och se när du kan besöka dom eller varför inte skicka en semesterberättelse!

Skellefteå dans och ballet

Är du sugen på dansa loss kan du titta in på Skellefteå dans & baletts sida där du får tips och rörelseidéer!

British Museum of London

Detta ikoniska museum beläget i hjärtat av London gör det möjligt för virtuella besökare att besöka Great Court och upptäcka de Rosettastenen och egyptiska mumierna. Du kan också hitta hundratals artefakter på museets virtuella turné och gallerier.

Tillväxtverkets film om socialt företagande

Fjärde Scenen

Digital scenkonst från Fjärde Scenen som är ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs konsthall och Regionteater Väst.

Louisiana Channel

Louisianas digitala, globala plattform – innehåller mer än 800 videor om konst och kultur. Utforska hemifrån videor och intervjuer med många av dagens ledande och mest intressanta konstnärer, arkitekter, författare och mer.

Mullberget Live

Kulturföreningen Mullberget erbjuder live konserter!

Podcast om Skellefteå – i byarnas skugga

på tidskriften/förlaget Arkitekturs intressanta podcast om Skellefteå! En podcast om arkitektur- och stadsfrågor. Fakta om podcasten… När författaren PO Enquist ska beskriva staden Skellefteå börjar han genast tala om byarna: ”En stor mängd små byar, utplockade i ett floddelta och alla ser likadana ut”. Enquist växte upp i en av byarna, Hjoggböle. Skellefteå är staden som ingen riktigt velat ha. […]

Föreläsningar från Region västerbotten

Titta på föreläsningar och informationsfilmer från Region Västerbottens olika verksamheter och mötesplatser.

Guggenheim Museum, New York

Googles Street View-funktion gör det möjligt att besöka Guggenheims berömda spiraltrappa utan att någonsin lämna hemmet. Därifrån kan du upptäcka otroliga konstverk från impressionistiska, postimpressionistiska, moderna och samtida epoker. Du kan också lyssna på och se mer på virtuella turnén och i gallerier

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Ett av Koreas populära museer kan nås överallt runt om i världen. Googles virtuella turné tar dig igenom sex våningar med modern konst från Korea och hela världen.

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Detta berömda amerikanska konstmuseum har två onlineutställningar via Google. Den första är en utställning av amerikanskt mode från 1740 till 1895, inklusive många kläder av kläder från koloniala och revolutionära eran. Den andra är en samling verk från den nederländska barockmålaren Johannes Vermeer.

Musée d’Orsay, Paris

Du kan virtuellt gå igenom detta populära galleri som innehåller dussintals berömda verk från franska konstnärer som arbetade och levde mellan 1848 och 1914. Ta en titt på konstverk från bland andra Monet, Cézanne och Gauguin.

Pergamon Museum, Berlin

Som ett av Tysklands största museer har Pergamon mycket att erbjuda – även om du inte fysiskt kan vara där. Detta historiska museum är hem för många gamla artefakter inklusive Ishtar-porten i Babylon och naturligtvis Pergamon-altaret.

Rijksmuseum, Amsterdam

Utforska mästerverk från den nederländska guldåldern, inklusive verk från Vermeer och Rembrandt. Google erbjuder en Street View-rundtur i detta ikoniska museum, så att du kan känna att du verkligen vandrar i dess hallar.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Den som är fan av denna tragiska, geniala målare kan se hans verk på nära håll genom att virtuellt besöka det här museet – den största samlingen av konstverk av Vincent van Gogh, inklusive över 200 målningar, 500 teckningar och över 750 personliga brev.

The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Europeiska konstverk från så långt tillbaka som 800-talet finns i detta konstmuseum i Kalifornien. Ta en Street View-rundtur för att upptäcka en enorm samling av målningar, teckningar, skulpturer, manuskript och fotografier.

Uffizi Gallery, Florence

Detta mindre kända galleri huserar konstsamlingen av en av Italiens mest kända familjer de’Medicis. Byggnaden designades av Giorgio Vasari 1560 speciellt för Cosimo I de’Medici, men vem som helst kan vandra dess hallar var som helst i världen.

Museu de Arte de São Paulo

Museu de Arte de São Paulo är ideellt och Brasiliens första moderna museum. Konstverk placerade på tydliga perspexramar gör att det verkar som att konstverket svävar i luften. Ta en virtuell rundtur för att uppleva den underbara utställningen.

Kungliga Operan

Kungliga Operan har utökat innehållet på Operan Play. Se hela föreställingar som bland annat La Traviata, Valkyrian, balletten Eskapist och följ med bakom kulisserna.

Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent. Här kan du se några av seminarierna som filmades 2020.

Träna för din hjärna

Träna för din hjärna, en föreläsning med Anders Hansen om motion- och tränings påverkan på hjärnan.

Det kinesiska experimentet

Se på Dokument utifråns dokumentär om det kinesiska övervakningssamhället.

AI – Hot eller möjlighet

Se på Dokument utifråns dokumentär om artificiell intelligens.

Arvet efter Stalin

Dokumentär om kommunismens storhetstid under Josef Stalin i fd Sovjetunionen och hur dagens Ryssland präglas av arvet efter Stalin. En film från Utbildningsradion.

Västerbottensteatern

Västerbottensteatern ställer om och blir digitala! Gå in här och kolla på sånt du kanske missat eller vill se igen!

Premiär för Urkrafts nya podd – om liv och arbetsliv

Yiiihaaa – då var de två första poddavsnitten ute på vår hemsida och kommer snart också finnas tillgängliga via Apple Podcaster, Spotify, Google Podcast och kanske även andra plattformar också. Urkraft – om liv och arbetsliv är en podcast där utbildare på Urkraft informerar, reflekterar, analyserar och filosoferar kring ämnen kopplade till liv, hälsa, vardag, vägen till arbete och livet […]

Urkraft Filmfestival 2023 – Tema Demokrati och mänskliga rättigheter

Vi vill skapa möjligheter för människor att se film om viktiga frågor. Årets tema är demokrati och mänskliga rättigheter. Gratis, alla är välkomna. I samarbete med Film i Västerbotten. Regissörsbesök av Milad Alami (Motståndaren) och Elin Berge (Sagor slutar så). Plats: Sara kulturhus / Biostaden / Folkets hus Boliden Pris: FRI ENTRÉ Boka biljett via: http://simplesignup.se/private_event/202570/3874986e00 Kontakt: FREDAG 24 MARS [...]

Urkraft Filmfestival 2021 – tema flykt & livsresa

Välkommen till Nordanåteatern på filmfestival i dagarna två – lördag 11 och söndag 12 december. Vi visar filmer på temat flykt och livsresa. Varför en filmfestival om flykt och livsresa? Vi tror att berättelser och den rörliga bilden kan öka förståelsen för människors olika livsöden och livsresor; ibland är det kulturen som får oss att skratta, gråta och som ger [...]

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?