fbpx

AKTUELLT  2024

Här informerar vi om vad som händer på Urkraft. Scrolla ner för att se schemat och övrigt utbud.

 

OBS! Tillfälliga avvikelser i schemat/utbudet kommer att ske från och med maj och även under sommaren. Se dessa längre ner på denna sida!

 

Arbetsmarknad

 • Onsdag 29 maj kl 14.45 träffas vi på Urkraft vid kaffemaskinen och går till stan för att delta i Rekryteringsträff Arbetsförmedlingen. Vi kommer att träffa olika arbetsgivare där.
 • Måndag 10 juni kl 11. Arbetsgivaren Samhall på besök.

 

Studiebesök med Emma:

 • Fredag 24 maj kl 10.00 – 17.00. Blamorama Games i Luleå. Vi samlas vid Urkrafts kaffemaskin. Lunch ingår. Begränsat med platser i minibussen så om du vill följa med, anmäl dig till din handledare eller direkt till Emma.

 

”En timme om…” har kört igång igen på onsdagar kl 13.00-14.00. Nedan kan du se vilka teman det kommer att handla om. Fylls på allt eftersom. Sommaruppehåll för ”En timme om…” vecka 28 till vecka 32.

 • 29 maj – Mindful Eating – I ett samhälle som rusar fram, hur blir vi mer närvarande när vi äter? (Carro)
 • 5 juni – Kroppsspråk – Det tysta språket som säger så mycket. (Jenny)
 • 12 juni – Sociala medier, IT-säkerhet och andra klurigheter i det digitala samhället. (Olof)

 

Tillfälliga avvikelser i vårt utbud/schema under maj och juni

Körkortsteori:

 • Tisdag 28 maj – Inställt
 • Torsdag 30 maj digitalt – Inställt
 • Torsdag 13 juni digitalt – Inställt

Gymträning:

 • Fredag 24 maj – Utan handledare

Rörelse, andning & avslappning:

 • Måndag 27 maj – Inställt

Teknikstudio/programmering/data:

 • Fredag 7 juni – Utan handledare

 

Kommande avvikelser i våra öppettider: 

 • Nationaldagen – Torsdag 6 juni har Urkraft stängt.
 • Midsommarafton – Fredag 21 juni har Urkraft stängt.
 • Sommartider vecka 26-32 – Urkraft stänger kl 16.00.

 

Information om Campusområdet:

I och med de byggnationer som sker på Campus så är delar avspärrade (markerat med rött på bilden). Detta innebär att om du besöker oss med bil behöver du köra in och ut från Skråmträskvägen. Detta innebär även att parkeringarna är begränsade till grusparkeringarna mot Skråmträskvägen, parkeringshuset samt parkeringsplatserna utmed Laboratorgränd framför Urkraft (hus K). Varmt välkomna ändå!

Campusområdet

Schema

Klicka på respektive aktivitet i schemat för att läsa mer om den. Du kan alltid vända dig till din handledare vid frågor, ringa vår växel på 0910-579 00 eller ta kontakt med någon av oss via våra kontaktuppgifter som du hittar här om du scrollar ner på den sidan.

Övrigt utbud hos oss 

Kreativ verkstad

Tid: Drop-in
Plats: Kreativa rummet, Urkraft

Vårt kreativa rum som går att besöka för ditt kreativa skapande. Där finns det olika typer av material samt utrymme för dig att ta med ditt egna mindre projekt. Vissa dagar kommer vi att ha handledare på plats för dig som vill ha mer struktur i ditt skapande, ibland har vi vissa teman med handledare på plats. Se schemat för tider och dagar för sådant.

Hjälp med CV, personligt brev & annat kring ditt arbetssökande

Tillsammans har vi handledare på Urkraft många års erfarenhet av arbetssökande i alla åldrar och faser. Hos oss kan du få allmänt stöd i ditt arbetssökande samt få hjälp i ditt användande eller utvecklande av CV samt personligt brev – både innehålls- och layoutmässigt.

Intervjuträning – Inför anställningsintervjuer

Att gå på anställningsintervjuer är något som många blir nervösa inför. Hos oss kan du öva dig i detta tillsammans med någon av handledarna (helst inte din egen – då känns det mer som en riktig anställningsintervju). Vi jobbar då med vanliga frågor som brukar dyka upp på anställningsintervjuer och pratar även om hur du kan förbereda dig och vad du bör tänka på före, under och efter en anställningsintervju. Vi pratar även om kroppsspråkets betydelse och du får feedback efter övningen. Intervjuträning är som ett rollspel där handledaren spelar arbetsgivaren och du den arbetssökande. Inför denna övning bör du tänka ut ett jobb som övningen ska handla om, gärna välja ut en befintlig jobbannons som handledaren får innan.

Individuella möten

Veckoplanering och andra samtal bokas med din handledare på Urkraft.

Studie- och yrkesvägledning

Träffa vår studie- och yrkesvägledare Niklas. Då får du vägledning i att stärka din kunskap om dig själv och om yrken och utbildningar samt hur du lättare ska kunna göra ett val. Tanken är att du ska få inspiration, kunskap, vidgade perspektiv för att få syn på olika valalternativ och kunskap om beslutsfattande och genomförande.

Studiebesök

Tider, datum och inriktning varierar, se Aktuellt (högst upp på denna sida). Ibland är det studiebesök i grupp där flera deltagare följer med och ibland har vi individuella studiebesök tillsammans med din handledare.

Vårt digitala språkverktyg SPINAR

För dig som vill och behöver träna svenska. Finns tillgängligt att jobba med antingen på egen hand digitalt eller vid behov med handledare på Urkraft. Du som vill använda detta behöver en e-postadress. Prata med Jenny eller med din handledare på Urkraft om du vill använda SPINAR. Klicka här om du vill läsa mer om SPINAR.

Klicka här för att titta på en presentationsvideo om SPINAR för deltagare/elever.

Vibrationsintro

Lär dig att använda vår vibrationsplatta på Urkraft! Går att använda fritt – prata med Ullis eller Therese som kan visa och inspirera. Boka tid med någon av dem eller prata med din handledare.

Podcast från Urkraft – Om liv och arbetsliv.

En podcast där utbildare på Urkraft informerar, reflekterar, analyserar och filosoferar kring ämnen kopplade till liv, hälsa, vardag, vägen till arbete och livet på jobbet. Klicka här för att lyssna på våra avsnitt.

I vårt projekt FutureLab har vi en ny poddserie: FutureLab – om spelindustrin i norr. Nu finns tre avsnitt att lyssna på och fler är på gång! Lyssna här.

 

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?