fbpx

AKTUELLT  2023

Här informerar vi om vad som händer på Urkraft. Scrolla ner.

 

Nu finns chans att testa Padel gratis! Det blir tre tillfällen Padel på Anderstorp måndagar kl 14 med instruktör. Första tillfället blir måndag den 27 november kl 14. Avfärd med bil från Urkraft 13.30. Vi ses vid kaffeautomaten. Vill du delta i detta prata med din handledare eller skicka en anmälan till Niklas på mail:

 

Välkommen att lyssna på en digital föreläsning med en professor i miljöhistoria måndag den 11 december kl 12.00-12.45 i lunchrummet. Med 2023, det varmaste året sedan mätningarnas start, inträder antropocen: en era där människans påverkan på jorden är ovillkorligt avgörande. Hur påverkar detta vårt ansvar och möjligheterna för framtiden?

 

Välkommen att komma och lyssna och delta i ett Webbinarium onsdag den 20 december kl 10.00-11.30 i stora rummet. Webbinariet heter 2024 – ett val om EU:s framtid. I tider av kris är kanske EU:s arbete viktigare än någonsin. I juni nästa år är det val till EU-parlamentet och under hösten 2024 kommer en ny EU-kommission att tillträda. Vad kommer det betyda för Europa och för oss i Sverige? Vi bjuder på fika!

 

Studiebesök med Emma:

  • Edelvik Scenografiskola på onsdag den 6 december kl 10.00-12.00. Samling vid Urkrafts kaffemaskin kl 09.55.
  • Arctic Game på fredag den 8 december kl 10. Samling vid Urkrafts kaffemaskin.

 

Händer i Kreativa rummet:

  • Onsdag 6 dec kl 10.00-12.00 smygstart julpyssel med Carro.
  • Torsdag 7 december kl 10.00-14.00 julpyssel med Emma.
  • Torsdag 21 december kl 10.00-14.00 pixelart nyckelringar med Emma.

 

Arbetsmarknad:

  • Fredag den 29 december kl 11 håller Ulrica i Arbetsmarknad och vi håller till i Köket istället för i Stora rummet.

 

Mattestugan med Susanne:

  • Sista passet för Mattestugan 2023 är onsdag den 20 december kl 13.00-15.00.
  • Mattestugan startar om tisdag den 9 januari 2024 kl 10.00-11.30.

 

Öppettider och info kring jul/nyår:

Runt jul och nyår utgår vissa aktiviteter i schemat, ibland finns aktiviteten kvar men utan handledare (vilka framgår i schemat). Det betyder att du kan komma till oss och jobba självständigt dessa gånger – annan personal finns på plats. Titta i schemat längre ner för att se vad som gäller (du kan klicka fram på “nästa vecka”).

Vill du delta i Urkrafts julbingo? Kryssa varje genomförd aktivitet. Flest bingo vinner! Bingobrickor finns att hämta vid kaffemaskinen. Bingobrickorna lämnas till Sofia senast fredag den 29 december. Du kan även fota bingobrickan och maila den till Sofia:

Tisdag den 19 december har vi Jullunch för våra deltagare och medlemmar kl 11.30-13.00. Vi bjuder på tomtegröt och skinkmacka med tillbehör. Den som vill får vara med i en julig quiz och vem vet… kanske tomten dyker upp? Välkommen att fira in julen med oss!

Julveckan (V.51) har vi öppet som vanligt.

Nyårsveckan (V.52) har Urkraft stängt mån den 25:e och tis den 26 december (röda dagar).

27-29 december har vi öppet men flera aktiviteter i schemat utgår och vissa finns kvar fast utan handledare.

Den 28:e och 29:e december har vi en monter på Nordsken som är Norrlands största spelfestival. Kom dit och spela spel och umgås. Nordsken pågår den 28-29 december kl 10-19. Plats: Sara Kulturhus. Läs mer om Nordsken här.

Måndag den 1 januari 2024 har Urkraft stängt (röd dag).

Fredag den 5 januari 2024 är en halvdag så vi har öppet till kl 12.

 

Schema

Klicka på respektive aktivitet i schemat för att läsa mer om den. Du kan alltid vända dig till din handledare vid frågor, ringa vår växel på 0910-579 00 eller ta kontakt med någon av oss via våra kontaktuppgifter som du hittar här om du scrollar ner på den sidan.

Övrigt utbud hos oss 

Kreativ verkstad

Tid: Drop-in
Plats: Kreativa rummet, Urkraft

Vårt kreativa rum som går att besöka för ditt kreativa skapande. Där finns det olika typer av material samt utrymme för dig att ta med ditt egna mindre projekt. Vissa dagar kommer vi att ha handledare på plats för dig som vill ha mer struktur i ditt skapande, ibland har vi vissa teman med handledare på plats. Se schemat för tider och dagar för sådant.

Hjälp med CV, personligt brev & annat kring ditt arbetssökande

Tillsammans har vi handledare på Urkraft många års erfarenhet av arbetssökande i alla åldrar och faser. Hos oss kan du få allmänt stöd i ditt arbetssökande samt få hjälp i ditt användande eller utvecklande av CV samt personligt brev – både innehålls- och layoutmässigt.

Intervjuträning – Inför anställningsintervjuer

Att gå på anställningsintervjuer är något som många blir nervösa inför. Hos oss kan du öva dig i detta tillsammans med någon av handledarna (helst inte din egen – då känns det mer som en riktig anställningsintervju). Vi jobbar då med vanliga frågor som brukar dyka upp på anställningsintervjuer och pratar även om hur du kan förbereda dig och vad du bör tänka på före, under och efter en anställningsintervju. Vi pratar även om kroppsspråkets betydelse och du får feedback efter övningen. Intervjuträning är som ett rollspel där handledaren spelar arbetsgivaren och du den arbetssökande. Inför denna övning bör du tänka ut ett jobb som övningen ska handla om, gärna välja ut en befintlig jobbannons som handledaren får innan.

Individuella möten

Veckoplanering och andra samtal bokas med din handledare på Urkraft.

Studie- och yrkesvägledning

Träffa vår studie- och yrkesvägledare Niklas. Då får du vägledning i att stärka din kunskap om dig själv och om yrken och utbildningar samt hur du lättare ska kunna göra ett val. Tanken är att du ska få inspiration, kunskap, vidgade perspektiv för att få syn på olika valalternativ och kunskap om beslutsfattande och genomförande.

Studiebesök

Tider, datum och inriktning varierar, se Aktuellt (högst upp på denna sida). Ibland är det studiebesök i grupp där flera deltagare följer med och ibland har vi individuella studiebesök tillsammans med din handledare.

Vårt digitala språkverktyg SPINAR

För dig som vill och behöver träna svenska. Finns tillgängligt att jobba med antingen på egen hand digitalt eller vid behov med handledare på Urkraft. Du som vill använda detta behöver en e-postadress. Prata med Jenny eller med din handledare på Urkraft om du vill använda SPINAR.

Klicka här för att titta på en presentationsvideo om SPINAR.

Vibrationsintro

Lär dig att använda vår vibrationsplatta på Urkraft! Går att använda fritt – prata med Ullis eller Therese som kan visa och inspirera. Boka tid med någon av dem eller prata med din handledare.

Podcast från Urkraft – Om liv och arbetsliv.

En podcast där utbildare på Urkraft informerar, reflekterar, analyserar och filosoferar kring ämnen kopplade till liv, hälsa, vardag, vägen till arbete och livet på jobbet. Gå in här för att lyssna på våra avsnitt.

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2023 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?