SPINAR

Språkverktyg för integration & arbete

SPINAR är ett digitalt språkverktyg som vi på Urkraft har skapat och utvecklar, där deltagaren kan jobba med att lära sig svenska genom ett utbildningsmaterial i sin egen takt.

OM SPINAR

SPINAR består av ord och meningar, texten läses upp med en riktig röst med norrländsk dialekt och det finns bilder som ska förtydliga textens betydelse. I dagsläget är det en prototyp under utveckling som på sikt kommer att innehålla många olika moduler – baserat på efterfrågan om vilken information som behövs.

VARFÖR SPINAR

Språkverktyget har visat sig vara ett mycket bra komplement till annan undervisning i svenska, framförallt för den målgruppen som har svårigheter att koncentrera sig i en större klass. Fördelen ligger i att deltagaren kan sitta enskilt och att hen får jobba i sin egen takt. Vi vill bidra till en meningsfull inlärning samt en större inkludering och etablering genom ökade kunskaper i svenska och den svenska arbetssökarprocessen. Hittills har SPINAR använts i Skellefteå, Boliden, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Åsele och Dorotea med mycket goda resultat.

SMAKPROV

Här hittar du ett litet smakprov på SPINAR från alla tre moduler. Tanken är att det ska användas på en mobiltelefon i första hand men kan även användas på en dator. Om du har en iphone kan du klicka på ”View in browser” när du har öppnat länken och jobba med SPINAR direkt i webbläsaren. Om du har en androidtelefon behöver du ladda ner appen iSpring Play genom att klicka på ”Launch” efter att du klickat på länken. Då kan du ladda ner appen kostnadsfritt och använda SPINAR genom den.

När du klickar på Launch blir du automatiskt flyttad till det ställe där appen kan laddas ner – ange ditt personliga lösenord för att ladda ner appar.

Intresserad veta mer om SPINAR?

Ta gärna kontakt med oss via formuläret nedan så återkommer vi så fort vi har möjlighet svara.

Du kan också ringa oss på 0910 – 579 00.


  Läs mer om hur vi hanterar uppgifterna i vår integritetspolicy.

  Alla har en URKRAFT – denna insikt samt vår starka tillit till varje enskild individ och dennes förmåga utgör grunden för all vår verksamhet.

  Vi har funnits sedan 1988 och drivs som ett arbetsintegrerande socialt företag – med syfte att genom arbete och delaktighet integrera människor i arbetsliv och samhälle. Mer om oss…

  Urkraft

  Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

  0910 - 579 00

  info@urkraft.se

  ©2022 Urkraft Skellefteå

  Log in with your credentials

  Forgot your details?