fbpx

Anordnarresurs i Norr

Anordnarresurs i Norr

Ett projekt finansierat av Europeiska Socialfonden.

HSO-Norrbotten, Sunderby folkhögskola, föreningen Urkraft i Skellefteå och Framnäs folkhögskola har ingått i ett partnerskap
för detta projekt.

Syftet var att stödja föreningar inom den sociala ekonomin som tar emot arbetssökande som finns i den tredje fasen, vilket innebär arbetslösa som efter arbetslöshetsersättningen har funnits inom aktivitetsgarantin i minst 450 dagar och som nu erbjuds sysselsättning. Rismyrlidens vänner är en av dessa föreningar som Anordnarresurs i Norr gav stöd till genom projektet.

Det handlade om att skapa förutsättningar för gemensamt arbete och att ge kompetensutveckling till de organisationer och deras handledare som ska fungera som mottagare av/anordnare för arbetssökande i tredje fasen.

Upptagningsområdet var Luleå, Piteå och Skellefteå.

Vi samarbetade med ABF:s projekt ABF KoM. ABF KoM vände sig till anordnare i åtta kommuner i Norrbotten, bland annat Luleå och Piteå. Samarbetet handlar om samordnad handledarutbildning och stöd via ett gemensamt nätverk. Projektet hade även ett gott samarbete med Arbetsförmedlingens projekt TreFas.

Projektet finansierades av Europeiska Socialfonden som ett kompetensutvecklingsprojekt (PO1) och pågick fram till den 30 juni 2011.

Broschyr Anordnarresurs i Norr

Läs mer om Rismyrlidens verksamhet här!

www.anordnarresurs.se

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?