fbpx

SPINAR

Språkverktyg för integration & arbete

GUIDE FÖR ATT KOMMA IGÅNG

Tanken är att det ska användas på en mobiltelefon i första hand men kan även användas på en dator. Om du har en iphone kan du klicka på ”View in browser” när du har öppnat länken och jobba med SPINAR direkt i webbläsaren. Om du har en androidtelefon behöver du ladda ner appen iSpring Play genom att klicka på ”Launch” efter att du klickat på länken. Då kan du ladda ner appen kostnadsfritt och använda SPINAR genom den.

När du klickar på Launch blir du automatiskt flyttad till det ställe där appen kan laddas ner – ange ditt personliga lösenord för att ladda ner appar.

När du är inne i SPINAR behöver du bara använda två ”knappar” på telefonen:
SPINAR - Språkverktyg - instruktioner

Om du sitter vid en dator är det dessa ”knappar” du ska använda:
SPINAR - Språkverktyg - instruktioner

Varje gång du pekar/klickar på framåt kommer något nytt upp. Detta för att det inte ska bli för mycket information på en gång. Det kan vara text, ljud (texten läses upp) och bild för att förtydliga innehållet ibland. Man kan backa och lyssna flera gånger samt öva på uttal. Vi rekommenderar även att deltagaren har tillgång till papper och penna så denne kan skriva upp alla nya ord för att även träna på den biten.
En översättningsapp rekommenderas även som komplement till SPINAR. Om man trots förklaringen inte förstår vissa ord kan man översätta till sitt språk. Exempel på översättningsappar är Lexin, Google översätt och SayHi.

SPINAR - Språkverktyg - instruktionerYtterligare instruktioner finns i SPINAR!

Alla har en URKRAFT – denna insikt samt vår starka tillit till varje enskild individ och dennes förmåga utgör grunden för all vår verksamhet.

Vi har funnits sedan 1988 och drivs som ett arbetsintegrerande socialt företag – med syfte att genom arbete och delaktighet integrera människor i arbetsliv och samhälle. Mer om oss…

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?