fbpx

Kulturparken – en plats att växa på!

Kulturparken är Urkrafts nya verksamhet. Här får deltagare utrymme att växa genom kreativitet, trädgårdsarbete, odling och konst i en grön hållbar miljö.

TRÄDGÅRDEN

Vår fantastiska trädgård – en viktigt del på Kulturparken – är en grön oas som vi fått glädjen att fortsätta sköta om och utveckla efter att vi tog över stafettpinnen efter skaparna Ulla och Curt Rydlinge. Här finns stora möjligheter till arbetsträning och grön rehabilitering för de som mår bra av natur, odling och hållbarhet.

Kulturparken Urkraft Tuvan Tradgard Park Vaxthus Odling 5
Urkraft FutureLab Arvsfonden Nordsken Forberedelse 2

KREATIV VERKSTAD

För många är det viktigt att få utrycka sig kreativ, jobba med sina händer och få känna glädja att skapa. I vår kreativa verkstad på Kulturparken finns det möjligheter att skapa saker i trä, måla och skulptera, meka med fordon och teknik, mm.

KULTURSTUDION

I vår största byggnad på Kulturparken finns möjlighet till konst, musik och annan kreativitet. Det är en bra lokal för utbildningar och föreläsningar.

Urkraft Tuvan Kulturparken SIVSEN Invigning 1
Kulturparken Urkraft Tuvan Stefan Sundstrom Forelasning Musik Konst Konsert Utstallning Tradgard 1

TRÄDGÅRDSSCENEN

Med Kulturparken vill skapa en plats där möten ska ske. När vi arrangerar konserter, föreläsningar eller utställningar så ska det vara ett öppet forum och tillgängligt för alla. Vi strävar efter att det alltid ska vara gratis så att alla hör möjlighet delta!

VÄXTHUSET

En plats för odlingsytor för våra deltagare. Här ska man kunna testa på odling och lära sig hur växter ska skötas.

Kulturparken Urkraft Tuvan Tradgard Park Vaxthus Odling 4
Kulturparken Urkraft Tuvan Tradgard Park Vaxthus Odling 2

MER OM KULTURPARKEN

Vi köpte Kulturparken 2021 för att kunna utveckla vår verksamhet och skapa ytterligare en mötesplats. För oss är det viktigt att deltagare känner sig engagerade i vad vi gör av platsen och att vi utvecklar den tillsammans.

Kulturparken finns på södra Tuvan i Skellefteå, där före detta Rydlinges handelsträdgård hade sin verksamhet. I Kulturparken finns bland annat en visningsträdgård som vi tillsammans med deltagare vårdar och bevarar.

Vi vill att alla ska känna sig välkomna till Kulturparken och vi anordnar olika arrangemang under året. För mer information om vad som händer på Kulturparken kan du till exempel följa Urkraft på sociala medier.

Aktuellt på Kulturparken

Hitta till Kulturparken

Alla har en URKRAFT – denna insikt samt vår starka tillit till varje enskild individ och dennes förmåga utgör grunden för all vår verksamhet.

Vi har funnits sedan 1988 och drivs som ett arbetsintegrerande socialt företag – med syfte att genom arbete och delaktighet integrera människor i arbetsliv och samhälle. Mer om oss…

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?