fbpx

Växthusbygge tillsammans med Pastoratet

Therese Lundgren, Urkraft– Oj så kul, detta kommer verkligen bli ett spännande projekt att få jobba med och se utvecklas, säger en glad Therese Lundgren, projektkoordinator på Urkraft.
– Tillsammans med Skellefteå Pastorat har vi fått beviljat 1,3 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden för första året i ett treårigt projektet som går ut på att bygga upp ett växthus som anställer personer med funktionsnedsättning, fortsätter Therese.

Efter projektet ska verksamheten leva vidare som ett socialt företag som säljer plantor och urnor till Skellefteå pastorat. Målet är att anställa 30-40 personer där majoriteten har någon form av funktionsnedsättning, främst neuropsykiatriska och psykisk ohälsa.

– Urkrafts nya projekt är ett bra exempel på hur fler kan engageras i arbetslivet, säger Hans Andersson enhetschef vid Allmänna arvsfonden.

I projektet kommer Urkraft att samarbeta med Skellefteå pastorat, Luleå stift, Samordningsförbundet Skellefteå-Norsjö, Skellefteå kommun, Arbetsförmedlingen, Föreningarnas Hus, Attention.

Taggar:
Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?