fbpx

Tack för en fantastisk filmfestival!

Filmfestivalen collageStort tack till alla som besökte Urkraft Filmfestival! Vi är tokglada att allt gått enligt plan, att temat och filmerna uppskattades av besökarna, plus att ni var så många som kom!

Vi vill också tacka regissörerna Milad Alami och Elin Berge som medverkade vid visningen av sina filmer – Motståndaren (Milads) och Sagor slutar så (Elins).

Supertack till Fredric Larsson och Film i Västerbotten för stöd och support!

Om allt går enligt plan så ses vi nästa år igen med nytt viktigt tema och fler intressanta filmer!

BAKGRUND TILL VARFÖR VI ARRANGERAR DENNA FESTIVAL:

Vår förra filmfestival som vi arrangerade 2021 belyste vi FLYKT och LIVSRESA – men denna gång har vi valt fokusera på andra viktiga områden.

Urkraft har sedan starten 1988 mött många människor som kommer från andra länder där demokrati och mänskliga rättigheter inte är självklara! Vi har även sett att i vårt eget samhälle finns det också svagheter och svårigheter för många medmänniskor. Det är ju faktiskt alla individers rättigheter och samhällets skyldighet att vi människor till exempel ska få…

  • Älska vem vi vill!
  • Rösta i val och bli lyssnad på!
  • Komma till skolan utan att bli mobbad!
  • Vakna upp mätt och glad!
  • Bli respekterad och inkluderad oavsett kön, hudfärg, sexuell identitet, mående, språk eller funktionsvariation.

Ja – listan kan göras lång!

Som arbetsintegrerande socialt företag jobbar vi ständigt med den demokratiska processen i vår organisation och hur vi kan på bästa sätt bemöta människor vi träffar på sin väg till arbete, studier eller till ett bättre mående.

Vår människosyn och det demokratiska tänket är därför otroligt viktigt för oss som organisation och vi vill med denna Filmfestival kunna väcka tankar och skapa debatt för att processen inte ska stanna av i vårt samhälle.

URKRAFT FILMFESTIVAL ÄR ETT PROJEKT I SAMARBETE MED:

Samarbetspartners

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?