fbpx

Studiecentret TExAS utvecklar verksamheten ytterligare!

Mötesplats Texas - personalen planerar

– Vi har varit väldigt nöjda över det resultat och det samarbete vi haft under den tid som Studiecentret vuxit fram men det är bland annat våra deltagare som efterfrågat ett stöd där man ser till helheten på ett bättre sätt, säger Peter Brännström lärare på Mötesplats Texas.

Studiecentret integreras därmed i Mötesplats TExAs som ska arbeta enligt Supported Education. Tillsammans med våra deltagare och i samverkan med olika aktörer kommer vi att skapa en mötesplats på campus med fokus på studier, arbete, fritid och hälsa. Mötesplatsen riktar sig till personer med Aspergers syndrom och andra Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Studieinriktad rehabilitering börjar bli ett välkänt begrepp och vi är oerhört glada och peppade över att kunna utveckla verksamheten så att vi nu kan arbeta helt enligt principerna i Supported Education, menar Therese Lundgren projektkoordinator.

Mötesplats TExAs delfinansieras av Allmänna Arvsfonden och är ett samarbete mellan Föreningen Urkraft, Skellefteå kommun Stöd och Service, Gymnasiekontoret/VUX, Psykiatrin i Skellefteå, Solviks folkhögskola, Föreningen Attention, LTU, CV, och Samordningsförbundet.

Andra parter vi samverkar med är AF och FK i Skellefteå, Folkhögskolor, arbetsmarknadsinsatser och projekt.

För mer information kontakta:

Ulrica Rauhala, 0910-579 06,
Katrin Lundmark, 0910-579 05,
Peter Brännström, 0910-579 17,
Therese Lundgren, 0910-579 38,

 

0 Comments

Leave a reply

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?