fbpx

ACT-kurs

ACT (Start tisdag 23 april, 6 träffar)

På Urkraft arbetar vi med metoden Acceptance and Commitment Training (ACT) som används som prevention av stress och psykisk ohälsa i olika sammanhang och som har starkt forskningsstöd. Väldigt sammanfattat kan man säga att ACT handlar om två saker:

  1. Identifiera vad man tycker är riktigt viktigt i livet.
  2. Ta faktiska, konkreta steg (beteenden) i riktning mot vad man tycker är viktigt i livet.

Genom acceptansen försöker man skapa ett icke-dömande förhållningssätt till tankar och känslor. ACT tillför också medkänsla, medveten närvaro och funderingar om att hitta mening och syfte i livet genom att tala och reflektera om värden och vad vi kallar livsriktningar.

ACT sker i en mindre grupp med 6–10 personer, en gång per vecka i 90 minuter under 6 träffar. Upplägget är anpassat så att den som deltar inte behöver lämna ut sig själv inför gruppen, men det är ändå väldigt personligt. Du övar hemma mellan träffarna för att stärka den egna processen framåt. Att öva hemma kan innefatta att arbete med sin acceptans, medveten närvaro, andning, återhämtning och sin egen hälsa. Vi använder oss av ett evidensbaserat arbetsmaterial utformat av företaget Livskompass.

Vill du delta i detta, prata med din handledare eller kontakta Ullis:

april 23 @ 13:30
13:30 — 15:00 (1h 30′)

Stora rummet, Urkraft

Ulrica Rauhala

Urkraft

Laboratorgränd 9, 931 62 Skellefteå

0910 - 579 00

©2024 Urkraft Skellefteå

Log in with your credentials

Forgot your details?